Segítségre van szükséged? Írj nekünk!

Mi történik akkor, ha valakit azokon a fórumok „pécéznek” ki a többiek, amelyet mindenki használ? Mi van akkor, ha egyre inkább sorjáznak az eleinte kellemetlenkedő, idővel egyre bántóbbá váló hozzászólások, sms-ek, üzenet?

Ma már nem lehet fél 2-kor hazaszaladni az iskolából, bezárkózni a szobába és másnap reggelig még csak nem is hallani a többiekről: immár láthatatlanul, otthon ülve is folyamatosan érkezhetnek a piszkálódások. Amelyek idővel eldurvulhatnak…

Az USA-ban már a legtöbb állam rendelkezik olyan jogszabállyal, amelyek a kifejezetten elektronikus úton zajló zaklatásról és annak üldözéséről szólnak. A legtöbb bűnüldözési szervnek van külön a cyberbűnözés felgöngyölítésével foglalkozó részlege, sőt, helyenként az internetes zaklatást komolyabban veszik, mint a fizikai zaklatást.

A fiatalok azonban akkor, ha zaklatás áldozataivá válnak, akkor is csak nagyon ritkán mernek a pedagógushoz vagy a szülőhöz fordulni, mert ők „úgysem értik ezt az egészet”… A szülő és a pedagógus pedig csak nagyon ritkán veszik észre maguktól a problémát, hiszen előlük rejtett platformokon zajlik.