Egy jól megszervezett prezentáció alkalmas arra, hogy átfogóan, a lehető legrövidebb idő alatt átadjuk az emberek egy csoportjának azt a kulcsüzenetet, amely azután cselekvésre készteti őket. Ehhez professzionális technikai háttérre van szükség. Minél jobb a technikai kiépítettség, annál nagyobb hatékonyságú a prezentáció, ami nagymértékben meghatározhatja a cég céljainak gyors elérését. Áruházunkban mindazok az eszközök megtalálhatók, melyek egy jó prezentáció előfeltételei.

Kulcsfontosság

Ma már nem csupán vállalati környezetben alapvetés, hogy egy-egy meeting vagy tárgyalás alkalmával egy professzionális prezentáció formájában történik a téma tárgyalása, vizuális támogatása. Akár egy iskolai órán is nagyobb érdeklődést válthat ki a tanár egy jó prezentációval megtámogatott előadáson, a témától függetlenül. Éppen ezért nézzük most meg, hogy mire is van szükség, ha egy jó prezentációt szeretnénk tartani.

A vetítővászon

A különböző igényeknek megfelelően választhatunk hordozható, vagy fixen telepített vetítővásznat. Mobil prezentáció esetén a vászon szerkezetének erőssége, illetve annak súlya lehet a kiválasztás alapja (ha sokat kell utaznunk, érdemes lehet górcső alá venni a szerkezet strapabírását is). Állandó helyszínnél választhatunk a kézi, vagy a motoros mozgatású vetítővásznak közül, ebben az esetben főként a kényelmünk és a pénztárcánk lesz a mérvadó. Fontos természetesen a vetítővászon mérete is.

Vetítéstechnikai eszköz

Annak ellenére, hogy ez lehet akár írásvetítő is, a közgondolkodás a legtöbb esetben mégis inkább egy projektorra gondol. A felbontás kérdésében általában két nézőpont ütközik. Az egyik oldal álláspontja egyszerű: minél nagyobb felbontás, annál jobb. A képminőség természetesen fontos, de csak abban az esetben, ha ki is használjuk. 1280 × 720 pixel felbontás alá nem érdemes mennünk.