A jó szex egyik alapja, hogy kellően sikamlósan menjenek a dolgok – a szó minden értelmében. Ehhez néha külső segítségre is szükség van, nem mindegy azonban, hogy milyen otthon is fellelhető alapanyagokkal próbálkozunk. Az alábbiaknak jobb, ha csak a hálószobán kívül vesszük hasznát!

Kulcsszerep

Kellő síkosság mellett nemcsak élvezetesebb, de biztonságosabb is lesz a szex, az erőteljes súrlódás ugyanis könnyen felsértheti a hüvely érzékeny hámrétegét, utat nyitva a kórokozóknak. Épp ezért, ha úgy érezzük, nem elég sikamlósak a dolgok odalent, ne szégyelljünk külső segítséget igénybe venni.

Testápoló

Bár a filmekben előszeretettel ábrázolják úgy, mint a kamasz fiúk szobájának elengedhetetlen kellékét, a hagyományos testápoló több szempontból sem alkalmas intim síkosításra. A kezdeti csúszós hatás után a krém beszívódik a bőrbe, és inkább ragacsossá válik, ráadásul a testápolók többségében találhatók illatanyagok, színezékek és parabének, amelyek irritációt válthatnak ki az intim tájakon.

Tejszínhab

Az előjáték során bevethetjük az édes habot, de arra ügyeljünk, hogy az intim területekre ne kerüljön belőle. Síkosításra egyébként sem alkalmas, hiszen a bőrre kerülve ragacsossá válik, ráadásul magas cukortartalma miatt könnyen felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát, aminek csúnya fertőzés lehet a vége. Ugyanez igaz minden más ehető vágyfokozóra is, legyen az juharszirup, méz vagy csokoládészósz.

Babaolaj

Rendkívül jól csúszik, ráadásul kisbabák bőrére fejlesztették ki, tehát az irritáció kockázata is alacsony – mi baj lehet vele mégis? Egy 2013-as amerikai tanulmány összefüggést mutatott ki a babaolaj síkosítóként való rendszeres használata és a hüvelyben jelentkező Candida-fertőzés között, azaz hajlamosíthat a hüvelygombára. Masszázshoz azonban bátran használhatjuk!