A légkondicionáló egység szétszerelése összetett feladat lehet, amely speciális tudást és szerszámokat igényel. Ha nem ismeri a légkondicionáló rendszereket, ajánlott szakembert megbízni a készülék szétszerelésével, hogy elkerülje az alkatrészek károsodását vagy az ön sérülését.

Otthoni tippek

Ha azonban jártas a légkondicionáló rendszerek terén, és rendelkezik a szükséges szerszámokkal és biztonsági felszereléssel, akkor az alábbiakban néhány általános lépést ismertetünk, amelyeket követhet a légkondicionáló egység szétszereléséhez:

Kapcsolja ki az áramot

Mielőtt elkezdené a légkondicionáló egység szétszerelését, kapcsolja ki az egység áramellátását a megszakítónál vagy a biztosítékszekrénynél.

Vegye le a külső burkolatot

Csavarhúzóval távolítsa el a külső burkolatot rögzítő csavarokat vagy rögzítőelemeket. Óvatosan emelje le a burkolatot a készülékről, és tegye félre.

Húzza ki az elektromos csatlakozókat

Keresse meg az elektromos csatlakozókat a készülék belsejében, és óvatosan válassza le őket. Jegyezze fel, hogyan vannak a vezetékek csatlakoztatva, hogy később vissza tudja őket csatlakoztatni.

Távolítsa el a hűtőközeget

Ha a légkondicionáló egység hűtőközeget tartalmaz, azt megfelelően vissza kell nyerni és ártalmatlanítani kell, mielőtt a készüléket szétszerelhetné. Ezt a folyamatot csak engedéllyel rendelkező, megfelelő felszereléssel rendelkező szakember végezheti el.

Szerelje szét az alkatrészeket

Óvatosan távolítsa el a légkondicionáló egység különböző alkatrészeit, például a kompresszort, az elpárologtató tekercset és a ventilátor motorját. Ügyeljen arra, hogy a szétszerelés során ne sérüljön meg egyik alkatrész sem. Ügyeljünk rá: ha hibázunk, akkor a légkondi javítás ára magas lehet.