Magyarország jelentős helyet foglal el a sport világában, gazdag történelemmel és számos figyelemre méltó eredménnyel. Annak ellenére, hogy kis ország, Magyarország számos sportágban jelentős hatást ért el, többek között a labdarúgásban, a vízilabdában, a vívásban, a tornában és az úszásban.

Olimpiai sikerek

Magyarország összesen 491 olimpiai érmet nyert, ebből 175 arany-, 147 ezüst- és 169 bronzérmet, amivel a 10. helyen áll az olimpiai éremtáblázaton. A magyar sportolók számos sportágban nyertek aranyérmet, többek között úszásban, vívásban, vízilabdában és tornában.

Húzó sportágak

Magyarország különösen a vízilabdában elért sikereiről ismert, hiszen kilenc olimpiai aranyérmet nyert ebben a sportágban, többet, mint bármely más ország. A magyar labdarúgás is jelentős eredményeket ért el: a válogatott 1954-ben világbajnoki döntőbe jutott, és számos világklasszis játékost nevelt ki, köztük Puskás Ferencet.

A tömegsport Magyarországon

Régebben az asztalitenisz és a grundfoci volt a legnépszerűbb tömegsport, napjainkban az edzőtermi sportolás a legelterjedtebb. Sok résztvevője van a városi maratonoknak és a Balaton átúszó versenyeknek.

Magyarország olimpiai részvétele

Magyarország először az 1896-os nyári olimpiai játékokon vett részt, és azóta két olimpia kivételével Magyarország versenyzői az összes nyári és téli olimpián indultak. A téli olimpiákon szerényebb sikereket értünk el, de a nyári játékokon rendszerint szép eredménnyel tértek haza sportolóink.